Henk Tennekes, Hans de Kroon, neonicotinoïden, bijensterfte, vogelsterfte, en het weglaten van referenties

Onlangs is er een publicatie verschenen onder leiding van Hans de Kroon van de Radboud Universiteit (Nijmegen) waarin wordt aangetoond dat neonicotinoïden (landbouwgif) naast dat ze bijensterfte veroorzaken ook zeer schadelijk zijn voor vogels.

Dit artikel is een doorbraak, zo stellen de onderzoekers, en is gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

Er is alleen vergeten om te refereren aan Henk Tennekes, een toxicoloog die al in 2010 aantoonde dat bovenstaande het geval is. Dit deed hij onder andere in zijn boek ‘Disaster in the making’. De onderzoekers van de RU Nijmegen zijn dus beslist niet eerste, zoals zij zelf beweren.

Het verschil tussen de wetenschappers van de Radboud Universiteit en Henk Tennekes is, dat deze wetenschappers hun baan wèl behouden hebben. Henk Tennekes niet.

Sinds Tennekes met zijn bevindingen kwam, is hij geboycot door de agrochemische industrie en kreeg zijn onderzoeksbureau geen opdrachten meer.

Tennekes is inmiddels ernstig ziek.

Henk Tennekes krijgt niet de erkenning die hem toekomt.

Verschillende wetenschappers uit diverse hoeken van de wereld noemen de gang van zaken een grote schande.

De waarheid kan niet vaak genoeg geschreven worden en daarom doe ik dat nu ook op mijn eigen klein hoekje op het internet. Elk artikeltje waarin de waarheid juist wordt weergegeven helpt, met de hulp van zoekmachines, een beetje.

Lees hier het verhaal op Tennekes zijn website:
Vogelsterfte pesticiden RU Nijmegen

Eén gedachte over “Henk Tennekes, Hans de Kroon, neonicotinoïden, bijensterfte, vogelsterfte, en het weglaten van referenties

  1. De land- en tuinbouw krijgt meestal de schuld van het gebruik van de pesticiden, maar je hoort eigenlijk nooit iets over golfbanen. Daar zijn er, alleen al in Nederland, onderhand erg veel van.
    Ik las op Golf.nl dat met ingang van 1 januari 2018 (!) chemische bestrijdingsmiddelen verboden zijn. Maar in dat zelfde verhaal staat ook al de de “deadline” (hoe toepasselijk) mogelijk niet gehaald gaat worden. En dan doelen ze denk ik niet op de beoefenaars van de golfsport (en de rest van de wereldbevolking), die dan mogelijk niet meer in leven zijn.
    Uiteindelijk draait het natuurlijk weer om geld en belangen en ik kan me zo voorstellen, dat die 2 dingen bij sommige beoefenaars van de golfsport een grote rol spelen.

Reacties zijn gesloten.