De Kennis van Nu over de gaswinningsproblematiek in Groningen: een TV programma dat een sfeer uitstraalt van wat geweest is, is geweest, voorwaarts mars, nu niet meer huilen.

Een wetenschapper die over de bevingen in Groningen schrijft: “Al dit gekissebis geeft trouwens een ongemakkelijke indruk dat al die betrokkenen vooral naar het verleden kijken”.

Wat is er ongemakkelijk aan het kijken naar het verleden?

Nog even en iemand begint over de probleem-perceptie van de Groningers. Er bestaan geen problemen, alleen oplossingen. Succes is een keuze en meer van dat bedrijfsleven-cursus-geneuzel.

Er is niets ongemakkelijks aan het terugkijken. Sterker nog, dat is essentieel, noodzakelijk en gezond. Zeker nu langzaam bekend wordt hoe de winden waaien en de lijntjes lopen. Kom op zeg, nog maar nauwelijks wordt duidelijk wat voor een puinhoop die hele gaswinning de laatste decennia is geweest, en we mogen al niet meer terugzien? En gaan ze dat ergens buiten Groningen even bepalen?

Doe es effe normaal.

Links:

 

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Verboden terug te kijken

  1. Onwelgevallige bronduiding zou 50 jaar stapelend beleid blootleggen ten gevolge van Amerikaanse energiepolitiek in Nederland sinds de oprichting van Gasunie in 1963 – om maar even niet te spreken van structurele staatscriminaliteit, informatieterreur en parlementair tekort ten gevolge van het democratische kankergezwel dat het poldermodel is geworden.

  2. Ha Cor,

    Belangrijkste gedachte tot nu toe:
    De sociale situatie die in Noord-Oost Groningen is ontstaan, zou wel eens een voorbode kunnen zijn voor de toestanden die we wereldwijd mogen verwachten als het fout gaat met ons klimaat.
    Hier is dus veel te leren over hoe mensen met elkaar en met de onstane situatie omgaan. Ken jij Paul Cohen? Misschien kan jij ook eens contact met hem opnemen. Hij is een poëtische film van dit gebied aan het maken, die pas vertoond wordt als alle media-camera’s alweer vertrokken zijn. Hij maakt nu een document voor het verleden in de toekomst. http://www.paulcohen.nl paul@paulcohen.nl

Reacties zijn gesloten.