Waardedaling en waardevermeerderingsregeling

De NAM vindt dat ze niet goed communiceert. Ik denk dat dat wel meevalt en dat de NAM uitstekend in staat is dat over te brengen waarvan ze wil dat het overgebracht wordt.

Ik bedoel het volgende: er is een zogenaamde tijdelijke regeling waardevermeerdering woningen. Je mag voor eur 4000 aan je woning versleutelen als je in bepaalde gebieden woont die tot het aardbevingsgebied gerekend worden. ’t Is een door de overheid betaalde subsidie.

Ik hoor enthousiaste verhalen van iemand over deze regeling. Zo maar eur 4000 besteden, lekker ja, fijne regeling. Door de NAM, of de overheid, of whatever wie dan ook.

Als ik het huis nazoek in de waardedalingsmeter van het bevingenportaal zie ik dat het ruim een ton, eur 100.000 in waarde is gedaald.

Vierduizend euro nu in het handje, de honderdduizend euro is abstract, nergens officieel geregistreerd, niet te bevatten en voel je pas echt als je je huis wilt verkopen, ergens in de toekomst.

Tel daar bij op dat het voelt alsof de waardevermeerderingsregeling echt zwaarbevochten is, een overwinning van de burger. “Dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gebokst.”

Ik hoor meerdere mensen die erg enthousiast zijn over deze regeling. “Toch maar mooi meegenomen”.

Mijn conclusie: als je er als De Nam / Shell-Exxon / Ministerie van EZ (zeg maar het hele “gaswinningscluster”) in slaagt om mensen enthousiast te laten praten over het feit dat hun huis ±100.000 − 4000 = ± 96.000 in waarde is gedaald, dan ben je toch wel briljant in je “communicatie-skills”. Ik geloof eigenlijk ook niet echt dat ze benieuwd zijn naar onze tips.

 

Gerelateerde berichten