Person reading paper, face hidden behind paper, taper headline: Wap-Dap,da-da-di-da-da

In the Media

Google Maps Mania

“Earthquakes in Dutch Gas Fields”

“Earthquakes in the Groningen Gas Field is a great mapped visualization of earthquakes caused by gas drilling in the Groningen region of the Netherlands.”

Digital Cartography – Catching up with the latest interactive maps published online

“Earthquakes in the Groningen Gas Field | Kor Dwarshuis”

Reddit – Data Is Beautiful

Animation of earthquakes in Groningen gas field, the Netherlands

Brandpunt (actualiteitenrubriek)

Nog een item van Brandpunt

“Gronings Gas: De gaswinning in Groningen en de gevolgen ervan in een interactieve docu

Geo-Info

Recensie van de aardbevings-animatie (screenshot, hoge resolutie)

“… heeft Kor Dwarshuis een inzichtelijke animatie gemaakt van alle aardschokken in Groningen sinds eind jaren ’80”

[De vereniging Geo-Informatie Nederland (GIN) bevordert de kennis over geo-informatie en stimuleert de toepassing ervan. GIN is zowel een ontmoetingsplaats als een kennisnetwerk voor iedereen die zich nu, en in de toekomst, geo-informatieprofessional wil noemen.]

RTV Noord

Reportage over Kor Dwarshuis op RTV Noord (video)

“’Ik ben er nog lang niet klaar mee. Nog veel meer mensen moeten weten wat voor ellende over Groningen wordt uitgestort’, vindt Dwarshuis, die zichzelf ZAZP-er noemt. En dat staat voor Zelfstandig Actievoerder Zonder Personeel.”

Frankwatching.com

“Groningse gaswinning genadeloos in beeld gebracht [infographic]”

“Hoe lang de overheid en de NAM dit verband zijn blijven ontkennen, is briljant weergegeven op de geanimeerde website ‘Gronings Gas, een ramp in slowmotion’, van Kor Dwarshuis.”

BKB Academie

“Verontrustende animatie aardbevingen Groningen”

“Na het zien van de animatie ben ik er nog meer van overtuigd dat de lobby van Van den Berg steun verdient. Bekijk de animatie hier en oordeel zelf.”

Bright.nl

“Animatie laat je ook luisteren naar Groningse aardbevingen”

“In tijden van Slacktivism is er meer nodig dan alleen een zoveelste petitie en dus begon Kor Dwarshuis aan een animatie die het verloop van de aardbevingen laat zien én horen. Wie zijn animatie bekijkt ontdekt hoe in de afgelopen jaren de bevingen exponentieel zijn toegenomen. Wees dus een geëngageerde slacktivist activist en repost hem.”

Trouw

“Groningse gasboringen: ramp in slow motion”

Met het slaan van de boorputten in het Groningerveld is een proces in gang gezet dat ‘zelfstandig actievoerder zonder personeel’ Kor Dwarshuis omschrijft als ‘ een ramp in slow motion‘. Meer dan duizend aardbevingen, aanvankelijk nauwelijks voelbaar en in de loop der jaren langzaam zwaarder, hebben schade toegebracht aan honderden gebouwen en daarbij ook aan het veiligheidsgevoel van hun bewoners.

Welingelichte Kringen

“Ongelooflijk: deze animatie laat zien hoeveel aardbevingen er in Groningen zijn”

“Deze animatie geeft weer hoeveel aardbevingen er in Groningen hebben plaatsgevonden sinds 1987. Vooral vanaf 2012 wordt het erg. De aardbevingen volgen elkaar in hoog tempo op en ze worden steeds zwaarder. Al in 1991 zijn de eerste huizen scheef gezakt. Onderaan in het beeld loopt een tijdlijn met extra informatie over de aardbevingen. Bijzonder dat de NOS in 2008 nog zegt: ‘Zou het niet gewoon de vorst zijn?’”

Themanieuws

“Aardschokken in beeld”

Sinds eind jaren ’80 vinden aardschokken plaats in Groningen. Kor Dwarshuis heeft een prachtige animatie gemaakt die het verloop van de aardschokken weergeeft sinds die periode. De aardschokken worden in beeld en geluid weergegeven en continue aangevuld op basis van de gegevens van de KNMI.

Vereniging Online Journalisten Nederland

Vereniging Online Journalisten Nederland

“Diverse infographics aangaande aardbevingen (met geluid!) in Groningen”

Dagblad van het Noorden

“Amsterdammer maakt bevingswebsite”

De bezoeker kan onder meer een spelletje spelen waarin hij het Haagse Binnenhof moet blokkeren met tractors maar er zijn ook serieuzere onderwerpen te vinden zoals een betoog waarom de principes van de schaal van Richter niet opgaan voor de situatie in de provincie Groningen.

Earth Matters

“Groningers luiden noodklok in Den Haag”

Als je deze animatie bekijkt van de aardbevingen in Groningen vanaf het begin van gaswinning in de jaren zestig tot nu, dan zie je ze exponentieel in frequentie en kracht toenemen. Daar wordt je even stil van.

Energie Overheid

“Indringende visualisering van aardbevingen in Groningen”

“Door de jaren heen nemen de frequentie en zwaarte van de aardbevingen in Groningen toe. Met beeld en geluid wordt deze realiteit dringend in beeld gebracht.”

CDCA

“Terremoti e idrocarburi. In Olanda danni per miliardi, il governo chiede scusa. E in Italia?”

Consiglio caldamente di vedere la straordinaria presentazione realizzata dall’attivista Kor Dwarshuis con l’andamento dei terremoti negli ultimi venti anni: www.dwarshuis.com Vale più di mille parole!

Reddit – theNetherlands

Mooie Animatie Aardbevingen Groningen