Start Start

Laden…

Kor Dwarshuis in the news

Links open in new tab.

The Next Web

screenshot saying This visualisation shows Airbnb spreading like a virus in Amsterdam
“But in the past year or so, that stance has completely reversed – and thanks to this visualization by Dutch data visualizer and animator Kor Dwarshuis, it’s not hard to see why.”

Italian TV

Dear Kor ,
just to inform you that a very important national Tv program "Le Iene" (about two Million People share) dedicated ten minutes to induced earthquake two days ago.

They followed our suggestions and they also presented the Groningen case.

link: mediaset.it

They interwieved two professors oggi geology (Albina Colella, Basilicata university and Ortolani, Naples University) and me.

I think that it could be useful for you.

Augusto

Google Maps Mania

“Earthquakes in Dutch Gas Fields”

“Earthquakes in the Groningen Gas Field is a great mapped visualization of earthquakes caused by gas drilling in the Groningen region of the Netherlands.”

Fracking Free Ireland

“The Netherlands – earthquakes – infographic”

“This is not about shale gas but about conventional gas: the huge gas field in the northern Dutch province Groningen. See here a very good infographic of the story.”

Below is in Dutch

Business Insider

screenshot saying Op deze visualisatie is goed te zien hoe Airbnb Amsterdam opeet.
“Graphic designer Kor Dwarshuis maakte een visualisatie waarin chronologisch de groei van het aantal nieuw geregistreerde Airbnb-huizen in Amsterdam te zien is.”

Brandpunt (actualiteitenrubriek)

“Realtime animatie van de aardbevingen in Groningen. Deze animatie maakt inzichtelijk dat de intensiteit van de bevingen enorm toeneemt naarmate er meer gas gewonnen wordt. Kijken! ”

Zembla (onderzoeksjournalistiek)

“Aardbeving in Loppersum”

Zembla heeft de aardbevingen-animatie in de pagina opgenomen (in een iframe, komt zo ook mooi tot zijn recht).

Dutch Cowboys

screenshot saying De plaag van Amsterdam fantastisch in beeld gebracht.
“Het lijkt wel een virus. Als je de visualisatie van de explosie van Airbnb in Amsterdam die is gemaakt door Dwarshuis bekijkt zie je hoe de service zich sinds 2008 heeft uitgebreid.”

FluxEnergie

“De animatie is gemaakt door Kor Dwarshuis en wordt doorlopend gevoed met de nieuwste aardbevingsgegevens van het KNMI. Wie de animatie nog niet gezien heeft, moet zeker nu eens kijken. Het werpt een wel heel bijzonder licht op ‘het gedoe’ rond de vergoeding van de veroorzaakte schade.”

Open Overheid

“Mijn 10 favoriete voorbeelden van hergebruik van Open Data”

“Door de in Groningen wonende Kor Dwarshuis is een animatie gemaakt van de aardbevingen in Groningen. Deze animatie geeft inzicht in de locatie, tijdstip en kracht van aardbevingen in Groningen van de afgelopen jaren. Deze animatie wordt steeds voorzien van de nieuwste aardbevingsgegevens van het KNMI en de Groningen Bodem Beweging.”

Geo-Info

Recensie van de aardbevings-animatie (screenshot, hoge resolutie)

“… heeft Kor Dwarshuis een inzichtelijke animatie gemaakt van alle aardschokken in Groningen sinds eind jaren '80”

[De vereniging Geo-Informatie Nederland (GIN) bevordert de kennis over geo-informatie en stimuleert de toepassing ervan. GIN is zowel een ontmoetingsplaats als een kennisnetwerk voor iedereen die zich nu, en in de toekomst, geo-informatieprofessional wil noemen.]

RTV Noord

Reportage over Kor Dwarshuis op RTV Noord (video)

“'Ik ben er nog lang niet klaar mee. Nog veel meer mensen moeten weten wat voor ellende over Groningen wordt uitgestort', vindt Dwarshuis, die zichzelf ZAZP-er noemt. En dat staat voor Zelfstandig Actievoerder Zonder Personeel.”

Geenstijl.nl

“Awesome Animatie Aardbevings Groningen”.

“Check deze alleszeggende ANIMATIE (fullscreen + full audio) van de tsunami aan aardbevings in Groningen so far, en kijk ook even HIERRR hoe de doodenge lijntjes tussen Shell/VVD, PvdA en lokaalpolitiek lopen.”

BKB Academie

“Verontrustende animatie aardbevingen Groningen”

“Na het zien van de animatie ben ik er nog meer van overtuigd dat de lobby van Van den Berg steun verdient. Bekijk de animatie hier en oordeel zelf.”

Bright.nl

“Animatie laat je ook luisteren naar Groningse aardbevingen”

“In tijden van Slacktivism is er meer nodig dan alleen een zoveelste petitie en dus begon Kor Dwarshuis aan een animatie die het verloop van de aardbevingen laat zien én horen. Wie zijn animatie bekijkt ontdekt hoe in de afgelopen jaren de bevingen exponentieel zijn toegenomen. Wees dus een geëngageerde slacktivist activist en repost hem.”

Trouw

“Groningse gasboringen: ramp in slow motion”

Met het slaan van de boorputten in het Groningerveld is een proces in gang gezet dat 'zelfstandig actievoerder zonder personeel' Kor Dwarshuis omschrijft als 'een ramp in slow motion'. Meer dan duizend aardbevingen, aanvankelijk nauwelijks voelbaar en in de loop der jaren langzaam zwaarder, hebben schade toegebracht aan honderden gebouwen en daarbij ook aan het veiligheidsgevoel van hun bewoners.

Welingelichte Kringen

“Ongelooflijk: deze animatie laat zien hoeveel aardbevingen er in Groningen zijn”

“Deze animatie geeft weer hoeveel aardbevingen er in Groningen hebben plaatsgevonden sinds 1987. Vooral vanaf 2012 wordt het erg. De aardbevingen volgen elkaar in hoog tempo op en ze worden steeds zwaarder. Al in 1991 zijn de eerste huizen scheef gezakt. Onderaan in het beeld loopt een tijdlijn met extra informatie over de aardbevingen. Bijzonder dat de NOS in 2008 nog zegt: ‘Zou het niet gewoon de vorst zijn?’”

Themanieuws

“Aardschokken in beeld”

Sinds eind jaren ’80 vinden aardschokken plaats in Groningen. Kor Dwarshuis heeft een prachtige animatie gemaakt die het verloop van de aardschokken weergeeft sinds die periode. De aardschokken worden in beeld en geluid weergegeven en continue aangevuld op basis van de gegevens van de KNMI.

Dagblad van het Noorden

“Amsterdammer maakt bevingswebsite”

De bezoeker kan onder meer een spelletje spelen waarin hij het Haagse Binnenhof moet blokkeren met tractors maar er zijn ook serieuzere onderwerpen te vinden zoals een betoog waarom de principes van de schaal van Richter niet opgaan voor de situatie in de provincie Groningen.

Earth Matters

“Groningers luiden noodklok in Den Haag”

Als je deze animatie bekijkt van de aardbevingen in Groningen vanaf het begin van gaswinning in de jaren zestig tot nu, dan zie je ze exponentieel in frequentie en kracht toenemen. Daar wordt je even stil van.

Energie Overheid

“Indringende visualisering van aardbevingen in Groningen”

“Door de jaren heen nemen de frequentie en zwaarte van de aardbevingen in Groningen toe. Met beeld en geluid wordt deze realiteit dringend in beeld gebracht.”

CDCA

“Terremoti e idrocarburi. In Olanda danni per miliardi, il governo chiede scusa. E in Italia?”

Consiglio caldamente di vedere la straordinaria presentazione realizzata dall’attivista Kor Dwarshuis con l’andamento dei terremoti negli ultimi venti anni: www.dwarshuis.com Vale più di mille parole!

Blauwe Kamer

Aardbevingen

“Boringen door Shell en ExxonMobil veroorzaken aardbevingen in Groningen. Via deze applicatie zie je vanaf 1987 waar per maand de bevingen optreden.”

Kor  Dwars­huis

interactive presentations

a.k.a interactive documentaries

storytelling

real time data

ANNO 2017
How to make
your message
mesmerizing?

…by using new web techniques

Technique should always support the story.

HTML(5), CSS, JavaScript, Canvas, SVG, JSON, audio– and video editing, simpel animation, SEO (Search Engine Optimization), responsive, animations also working on mobile, loading fast.

…small visual suprises

…playing with shapes

…visualising data

This is tabel is transformed into a diagram.

Table with data
year 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
pro­duc­tion 1 2 15 23 11 14 23 15 16 15 14 9 48 25 31 48 29 34 85 39 82 95 121 83 115

…visualising real time data


…playing with lines.

…through Realtime Data Animation

Start animation of bitcoin transactions transformed in a fire (place). The bigger the transaction the bigger the flame.

start ani­ma­tion
(new win­dow)

…through “explanimations” (dutch)


Rutte Gaswinning Fact Check


Richter in Groningen


petitie Laat Groningen Niet Zakken


Rutte Parodie


In Dutch

One way is to use multiple choice questions. Let's take a popular subject: bees

Here you'll find some example questions. Choose an answer and have feedback right away.

[Answer as many questions as you like]


Question 1: How many bees live in one hive?

Question 2: How many flying hours do bees make for one pot of honey?

Question 3: Bees can show to each other where the honey is. How do they do this?

×


…by ma­king peop­le cu­rious

How?


…through a simple game

Finish this famous Dutch painting.

start

or good old Memory

Play Me­mo­ry
(new win­dow)

Aan Ontwerpers (dutch)

Wil je iets laten bewegen op het scherm?

Adviesgesprek

Ik kan je in een gesprek aangeven wat er wel en niet mogelijk is en hoe je dat voor elkaar krijgt. Je bepaalt zelf hoe lang het gesprek duurt.

Project

Als je aan een project werkt waarin behoefte is aan animatie op het scherm, dan kan ik helpen. Vragen die beantwoord moeten worden:

  • Is er budget?!
  • Weet je te stoppen, waar ik moet beginnen?

De ontwikkelingen op het vlak van HTML, CSS en JavaScript en browsers gaan snel, en we kunnen nu dingen doen waar we een paar jaar geleden niet aan durfden te denken.

Je kunt echt alles zelf uitzoeken via google maar je kunt ook gebruik maken van het feit dat ik dat al gedaan heb.

Er zijn twee manieren waarop je wat aan me kunt hebben:

  • een adviesgesprek
  • een project waar ik aan bijdraag

END
presentation

een duim die naar beneden wijst een duim die naar boven wijst