naar bijbehorende video

“Er is een meneer in Groningen, da's Kor Dwarshuis.”

Ik ben Kor Dwarshuis

Ik werk als pianist bij het Nova college, Haarlem

Maar ik doe ook andere dingen.

Ik visualiseer data.

Bijvoorbeeld de groei van Airbnb.

(Je ziet nu allemaal kranten-artikelen over mij voorbijkomen.)

en de gasbevingen in Groningen.

Mijn visualisaties worden getoond op veel congressen zoals TedX A'dam en staan o.a. op sites als Zembla Brandpunt Parool Geen Stijl Open Overheid Business Insider Dutch Cowboys RTV Noord HP de Tijd Dagblad v/h Noorden Trouw Italiaanse TV Welingelichte Kringen AT5

The Next Web Reddit Het Parool Pauw Vereniging Online Journalisten Nederland la Vanguardia en andere buitenlandse kranten.

Ook het NOS Journaal heeft mijn Airbnb visualisatie gebruikt.

Ik maak ook korte & krachtige Social Media Filmpjes. Vaak over de gaswinning in Groningen.

COMMUNICATIE VERANDERT.

“Wie heeft nu het gevoel dat er in Groningen echt iets aan de hand is? Ja he, dit gaat verder dan die scheuren in die muren.”

Think out of the box.

Neem gewoon Dwarshuis.

“Toen ik dit plaatje voor het eerst zag toen raakte het me ook echt. Ik denk, verdomme er is echt iets aan de hand daar. Dat vind ik zo ontzettend mooi van deze toepassing en die kon ook alleen maar gemaakt worden, omdat die data beschikbaar gesteld werd door het KNMI als Open Data, en hij, meneer Dwarshuis, heeft er ook zijn voordeel mee gedaan, hij heeft er ook deze toepassing mee kunnen maken.”

AANVULLING: de aardbevingsdata zijn ontsloten door: Daniëlla van Oosten (voormalig GBB), Wim Blanken (Senior Geo-ICT-er) en Peter Millenaar (Recht en ICT, Open Data)