Ruimhartig compenseren

Voor het laatst aangepast: aug 10, 2022 @ 6:44 pm

Welkom in de onderbuik van de Hollandse koopman koopmens

Ondertiteling van de sprekende kakatoe die zogenaamd het volgende zegt: “Het Groningse gas is tien miljard triljard euro waard Zo kunnen we Groningers RUIMSCHOOTS COMPENSEREN In Japan bouwen ze aardbevingsbestendig Dat moeten ze daar in Groningen ook gewoon doen Alle Groningers moeten verhuizen. Ergens naartoe of zo. Op die manier kunnen wij gewoon lekker lang blijven douchen Wist je dat Groningers vóór meer gaswinning zijn? In het gaswinningsgebied zelfs nog meer dan erbuiten! Stond in de krant!”

Ruimhartig Compenseren concept: ga weer gaspompen en geef de Groningers een aandeeltje in de Gasunie (die bestaan helemaal niet, maar goed), geef ze een Lamborghini, geef ze een miljoen etc.

De gedachte is dat alles goedgemaakt kan worden met geld. Je hoort helemaal niets over de sociale en psychologische gevolgen.

Steeds meer politici, columnisten, influencers, Bekende Nederlanders, energie deskundigen etc sluiten zich hierbij aan.

Ook mensen die van Groningen een natuurgebied willen maken, en vinden dat alle Groningers moeten verhuizen (waar moeten 400.000 Groningers naar toe?) horen in dit rijtje.

Een overzicht:

En verder de talloze anonieme Nederlanders die allemaal ineens plannen aan het maken zijn om Groningen “ruimschoots te compenseren” en die nergens te bekennen waren tussen 2012 (gasbeving in Huizinge) en 2021 (voordat de energiecrisis begon).