0 Smoezen door de NAM

(gaswinning Groningen schade)

start alles
U hebt last van scheurg(r)as, mevrouwtje.

start | alles | Top vijf: 2045475662

Zie ook Het Grote NAM Smoezenboek door Ingrid Verbeek. | English version.


Delen op Social Media:

Tekst om te delen op Social Media:

Kopieer bovenstaande tekst en plak het in je bericht.


Tumblr
Pinterest
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
Hacker News
VK
Telegram

Achtergrond–informatie

Stel je voor: jouw huis gaat kapot omdat de overheid en de NAM (Shell) onder je huis gas zitten te pompen, ze weigeren schade te vergoeden en komen met dit soort smoezen.

Ondertussen vertellen ze in de media een ander verhaal (“We gaan ruimhartig vergoeden”, “We hebben een ereschuld aan Groningen”).

Er zijn inmiddels 200.000 mensen met schade in het gaswinningsgebied. De ene helft krijgt de schade gewoon vergoed en de andere helft krijgt dit soort onzin over zich heen. Dit zorgt voor scheve ogen en nog meer boosheid.


Juridische achtergrond–informatie

Luister naar de stem van prof. mr. dr. F.T. Oldenhuis, hoogleraar Religie en Recht over de gaswinning en schade:

Tekst van het geluidsfragment:

“Als jurist zeg ik: als je iemand aanrijdt, op het zebrapad, en je hebt een slechte schedel, een eierschaalschedel noemt men dat in het recht, je hebt dus meer schade dan een ander, dan zeggen we in het recht die schade moet jij voor je rekening nemen, je moet het slachtoffer nemen zoals ie is,

en dat betekent dat je ook dat huis wat je aantreft moet nemen zoals het is want jij (is dus de Overheid / NAM, toevoeging Kor Dwarshuis) hebt die schade veroorzaakt. Je hebt niks te zeggen over da's een zwakke fundering, da's jouw eigen beslissing. Weggedacht van de aardbevingsschade zou dat huis er staan als een dijk.”

Voorbeeld van een schade-opname.

“Het valt me 100% mee.”